2012/11/04

Gasztroélmény: Birmingham - Karczma - Lengyel étterem
A Karczma (jelentése: kocsma) az angliai Birmingham belvárosának külső részén található lengyel étterem.


Elve, hogy jellegzetes lengyel ételeket és italokat szolgálnak fel meghitt, falusi stílusban épült belső térben.Hiába lengyel étterem, úgy tűnik, a gulyást ők is sajátjuknak érzik. A tálalás igen gusztusos: láncon lógó tál a levessel, hozzá színben és stílusban passzoló merőkanál és tányér.


A gulyás sötétebb és sűrűbb mint ahogy a magyart ismerem, a gomba pedig abszolút meglepetés, nem feltétlenül jó.


Céklaleves gombás tekerccsel. A leves lehetett volna sűrűbb, kis tejszínt elviselt volna, így elég savanykás, inkább paradicsom-ízű volt. A tekercsek viszont megleptek, rántott palacsinták, gombás töltelékkel, ez volt a legjobb része a levesnek.


Saslik salátával, és krumplival. Grillpálcára felhúzott hús hagymával és paprikával ízesítve. Lehetett volna több a hús, de a krumpli mennyisége pótolta.


Hagymával sült csirkemáj krumplival és salátával. Ugyan nem tűnik nagy adagnak, a máj ugyan finom, nagy mennyiségben tömény, úgyhogy nem bántam volna kisebb adagot. Némelyik eléggé oda volt kozmálva, úgyhogy pár darab után már túl sok volt. A hozzáadott saláta viszont kellemes csalódás, ki gondolta, hogy a reszelt répa önmagában is megállja a helyét!


No comments:

Post a Comment