2012/09/05

Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók:
- 8 darab sós palacsinta
- 30 dkg csirke vagy pulykamell
- 1 kisebb vöröshagyma
- 4 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- 0,5 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- fűszerpaprika
- só

Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, és forró olajban párolom. Lehúzom a tűzről, ráteszek egy teáskanál fűszerpaprikát, elkeverem, rádobom az apróra (tényleg apróra) vágott húst, elkeverem, majd visszateszem a tűzre. Hozzáadok annyi vizet, hogy pont ellepje a húst, ízlés szerint sózom, és fedő alatt addig főzöm, míg meg nem puhul a hús.
Ha megfőtt, kiveszem a húst a léből, és a tejfölben elkevert liszttel és a tejszínnel összefőzöm. 
A palacsintákat kicsit megkenem a szafttal, teszek rá némi húst, feltekerem őket, és egy tűzálló tálba pakolom. Sütőben átforrósítom, és a paprikás szaftot ráöntve tálalom.

Tipp:
Nem kell feltétlenül kínlódni a hús apróra vágásával, darált hússal is készíthető.

Nehézség: közepes
Idő: kb. 2 óra (palacsintasütéssel együtt)
Adag: 4
Mosogatnivaló: sok

A recept a http://www.tutireceptek.hu/hortobagyi-husos-palacsinta felhasználásával készült.

No comments:

Post a Comment