Hozzávalók:
- 20 dkg folyami hal (füstölve a legjobb)
- 1 kis hagyma
- 1 paradicsom
- 1 fej (vagy csomag) jégsaláta
- 1 teáskanál kapor
- 2 teáskanál mustár
- kevés porcukor
- 1 evőkanál tejföl
Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, kevés vajban párolom, és ráteszem egészben a halat. Finomra sütöm, majd kockákra vágom. A vajas hagymát, amiben sült a hal kis tálba öntöm, hozzáteszek egy teáskanál kaprot, 2 teáskanál mustárt, kevés porcukrot (hogy kicsit ellensúlyozza a mustár ízét) és egy evőkanál tejfölt, hogy keverhető legyen. Jól összedolgozom.
A saláta további hozzávalóit, a jégsalátát, a halat, és a paradicsomot összedolgozom, és ráöntöm a kapros mártást, és jól elforgatom benne.
Tipp:
Bármilyen zöldség mehet bele, akár lilahagyma, vagy paprika is, ez csak útmutató.
Nehézség: könnyű
Idő: 1 óra
Adag: sok
Mosogatnivaló: közepes
No comments:
Post a Comment