2012/05/10

Epertorta

Hozzávalók:


A tésztához:
- 2 tojás
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
-  2 centiliter olaj
-  2 centiliter víz
-  fél csomag sütőpor


A krémhez:
- 1 tasak eperízű pudingpor
- fél liter tej
- 3-5 evőkanál cukor


A tetejére:
- fél kiló eper
- 1 tasak eperízű zselé


Elkészítés:
Tészta:
A hozzávalókat összeöntöm, amennyire lehet, csomómentesre keverem. Egy gyümölcstorta formát vajjal és liszttel ,,bélelek" hogy ne ragadjon bele a tészta. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöm.


1. ábra: Gyümölcstorta forma

Krém:
A pudingporból leírás szerint pudingot készítek, és hagyom kihűlni. Néha kevergetni kell míg hűl, hogy ne álljon össze darabosra.


A teteje:
Az epreket megtisztítom és félbevágom.
A zselét a leírás szerint elkészítem, és hagyom kihűlni, közben kevergetem, hogy ne kocsonyásodjon össze teljesen.


Ha kicsit kihűlt a tészta, egyenletesen rákenem a pudingot, és erre esztétikusan - vagy nem esztétikusan - rápakolom az eperdarabokat. A zselét lassan középre öntöm, és öntés közben kanállal eloszlatom. 3-4 órára hűtőbe teszem, hogy megkeményedjen a kocsonya, és tálalom.


Tipp:
Másik variáció lehet vaníliás pudingot, banánt, vagy ananászt párosítani citromízű zselével.


Nehézség: könnyű
Idő: 1 óra 
Adag: 8 szelet
Mosogatnivaló: sok

6 comments:

  1. Tegnap csináltam épp ugyanezt!!!! :) Működik a telepátia!!!! :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D Akkor a napokban csinálj eperturmixot is, az lesz a következő, szigorúan az eperszezonra való tekintettel! ;)

      Delete
    2. Nekem ennél jobbat nem csinálhatsz, mint eprekről írsz :)))
      Imádom!

      Delete
  2. Ilyet én is akarok!!!! Csak én most epret nem ehetek, de a banánt imádom! :) Köszi a receptet, lehet szorítok egy kis időt megcsinálni ezt a finomságot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha befogod apjukat a mosogatáshoz, akkor biztos belefér. :D

      Delete