2012/05/01

Tojássaláta tésztával

Hozzávalók:
- 15 dkg zöldborsó
- 1 csomag üvegtészta (10 dkg)
- 5-6 főtt tojás
- 3-4 paradicsom
- 5 evőkanál majonéz
- 1 csokor snidling
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál ecet (vagy borecet)
- 1 teáskanál (por)cukor
- só (ízlés szerint)


Elkészítés:
Az olajat, az ecetet, a majonézt és a cukrot jól összekeverem. Ez lesz a saláta alapja, így érdemes megkóstolni, nehogy túl savanyú, vagy édes legyen. Ha valamelyik eset fennáll, ízlés szerint kell adagolni a cukrot, vagy az ecetet. 
A snidlinget apróra vágom, hozzáadom az alaphoz. A tojásokat keményre főzöm, és apróra vágva hozzáadom a salátához. A borsót megfőzöm, és ezt is rádobom az eddigiekre. A paradicsomokat gerezdekre, majd ezeket széltében kisebbre vágom. Az üvegtésztát beteszem egy ,,vízálló" tálba, és egy kis só kíséretében forró vizet öntök rá, és hagyom állni, míg meg nem puhul, ez pár perc.
Ha készen van, leszűröm, és jól összekeverem vele a salátát.


Tipp:
A hagymásabbak snidling helyett újhagymát is használhatnak.


Nehézség: könnyű
Idő: 30 perc
Adag: kevés (mivel olyan ízletes, hogy pillanatok alatt elfogy)
Mosogatnivaló: közepes (de csak akkor, ha gazdaságosan osztjuk be, pl. nem mossuk el a szűrőt a borsó és a tészta szűrése között)

3 comments:

  1. Na, szakácsné asszonyság ... pénteken lesz a nagy nap, kipróbálom! :)

    ReplyDelete
  2. Pénz visszafizetési garanciát vállalok! ;)

    ReplyDelete
  3. :D Könnyű, kis tavaszias saláta.

    ReplyDelete