2012/05/25

Eperleves

Hozzávalók:
- fél liter tej
- 30 dkg eper
- 2 púpos evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 db szegfűszeg
- fél rúd fahéj

Elkészítés:
Az epret megtisztítom, beleöntöm a tejbe, és felteszem főni. Hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat, és forrásig, néha kevergetve, lassú tűzön főzöm, majd hagyom kicsit kihűlni. Kiveszem a fahéjat és a szegfűszegeket, és összeturmixolom a levest. Ismeretlen okból túró-szerű réteg keletkezik a levesen, ezért kislyukú szűrőn átpasszíroztam. Hűtve tálalom.

Tipp:
"Levesbetétnek" a friss epret elbírja a leves.

Nehézség: könnyű
Idő: fél óra + hűlési idő
Adag: 2
Mosogatnivaló: közepes


1 comment:

  1. Eper minden mennyiségben ... imádom! Krisz továbbképzésen lesz jövő héten s mire megérkezik, ezzel várom! Köszönöm ismét!!!!! :)))

    ReplyDelete