2012/05/20

Mézes, ropogós csirkeszárny

Hozzávalók:
- 10 darab csirkeszárny
- 4 evőkanál olaj
- 3 evőkanál méz
- negyed kávéskanál pirospaprika
- só
- bors

Elkészítés:
Az olajat a mézzel kis lángon felforralom és jól belekeverem a fűszereket, majd egy kicsit hagyom kihűlni. A csirkeszárnyakat megtisztítom, levágom az alsó részét (ezeket lefagyasztottam, hátha jó lesz még valamire) és alaposan beleforgatom az immáron langyos pácba, majd másfél-két órára a hűtőbe teszem. 
Kiveszem a pácból, tepsibe teszem, és 200 fokon, néha megforgatva addig sütöm, míg aranybarnára nem sül. 

Tipp:
Ez a pác pont elég, nagyon ki van centizve, úgyhogy ha valaki tocsogósabban szereti, érdemes többet csinálni.

Nehézség: könnyű
Idő: kb. fél óra + 2 óra "pácidő"
Adag: 3-4
Mosogatnivaló: kevés 

A receptet a "Receptözön" című magazin (2012/május) egyik receptje alapján készítettem.

1 comment:

  1. Fantasztikus ízorgia! Nagyon különleges így elkészítve és igazán ízletes! köszi

    ReplyDelete