A tésztához:
- 2 tojás
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 2 centiliter olaj
- 2 centiliter víz
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 1 tasak eperízű pudingpor
- fél liter tej
- 3-5 evőkanál cukor
A tetejére:
- fél kiló eper
- 1 tasak eperízű zselé
Elkészítés:
Tészta:
A hozzávalókat összeöntöm, amennyire lehet, csomómentesre keverem. Egy gyümölcstorta formát vajjal és liszttel ,,bélelek" hogy ne ragadjon bele a tészta. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöm.
1. ábra: Gyümölcstorta forma
Krém:
A pudingporból leírás szerint pudingot készítek, és hagyom kihűlni. Néha kevergetni kell míg hűl, hogy ne álljon össze darabosra.
A teteje:
Az epreket megtisztítom és félbevágom.
A zselét a leírás szerint elkészítem, és hagyom kihűlni, közben kevergetem, hogy ne kocsonyásodjon össze teljesen.
Ha kicsit kihűlt a tészta, egyenletesen rákenem a pudingot, és erre esztétikusan - vagy nem esztétikusan - rápakolom az eperdarabokat. A zselét lassan középre öntöm, és öntés közben kanállal eloszlatom. 3-4 órára hűtőbe teszem, hogy megkeményedjen a kocsonya, és tálalom.
Tipp:
Másik variáció lehet vaníliás pudingot, banánt, vagy ananászt párosítani citromízű zselével.
Nehézség: könnyű
Idő: 1 óra
Adag: 8 szelet
Mosogatnivaló: sok
Tegnap csináltam épp ugyanezt!!!! :) Működik a telepátia!!!! :)))
ReplyDelete:D Akkor a napokban csinálj eperturmixot is, az lesz a következő, szigorúan az eperszezonra való tekintettel! ;)
DeleteNekem ennél jobbat nem csinálhatsz, mint eprekről írsz :)))
DeleteImádom!
Ilyet én is akarok!!!! Csak én most epret nem ehetek, de a banánt imádom! :) Köszi a receptet, lehet szorítok egy kis időt megcsinálni ezt a finomságot.
ReplyDeleteHa befogod apjukat a mosogatáshoz, akkor biztos belefér. :D
DeleteIsteni!!!!!!
ReplyDelete