- 6 dkg búzadara
- fél liter tej
- 2 csepp vanília aroma
- 1 kávéskanál vaj
- 3 evőkanál cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tejet a csipet sóval megmelegítem, és még mielőtt felforrna, beleöntöm a búzadarát és addig keverem, míg be nem sűrűsödik. Elzárom a lángot, jól belekeverem a cukrot és a vajat és hűlni hagyom. Mire ehetőre hűl, a dara akkorára duzzad, hogy nem folyik de nem is szilárd. Fahéjjal vagy kakaóval fogyasztjuk.
Tipp:
Lekvárral is finom.
Nehézség: könnyű
Idő: 20 perc (hűléssel együtt)
Adag: 2
Mosogatnivaló: kevés
A receptet Wiselady oldalán találtam: http://www.wiselady.hu
Dorka minden nap ezt eszi és imádja!!! :)
ReplyDelete