2019/07/28

Stracciatella leves

Ez az olasz meleg leves igen hamar elkészül, és igazán különleges ízvilágot kapunk a parmezán által.

Hozzávalók:
- 1 liter húsleves
- 4 tojás
- kevés só
- kb. fél kávéskanál őrölt szerecsendió
- 10 dkg parmezán

Elkészítés:
Egy liter húslevest felteszek melegedni, közben elkészítem a ,,levesbetétet". A tojásokat ízesítem a sóval és a szerecsendióval, hozzáreszelem a parmezánt, és alaposan elkeverem.
Amikor a leves gyöngyözik, hozzáöntöm a parmezános tojást - fontos, hogy egyből keveredjen, amint a levesbe ér - és főzöm még 1-2 percig. Rögtön tálalom.

Így készül:



Tipp:
Aki még pikánsabbá tenné, bátran főzzön bele egy kis darab citromhéjat.


Nehézség: könnyű
Idő: 10 perc
Adag: 3
Mosogatnivaló: kevés

No comments:

Post a Comment