2019/07/13

Meggyes beledobálós

Anyukám receptje. Egyszerű, és mennyei. 

Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt +
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak sütőpor
- 1 pohár joghurt (175 gramm)
- fél joghurtos pohár olaj (kb 100 ml)
- 4 tojás
- kb. 60 dkg mélyhűtött meggy
Elkészítés:
Először összekeverem a száraz hozzávalókat: a lisztet, a porcukrot és a sütőport, majd hozzáöntöm a joghurtot, az olajat és a tojást, és alaposan összekeverem.
Egy nagyobb tepsit kikenek vajjal, kilisztezem, és beleöntöm a tésztát.
A meggyet kiveszem a mélyhűtőből, és lisztben alaposan megforgatom, majd így dobálom bele a tésztába.
200 fokos sütőben sütöm 30 percet.

Így készült:



Tipp:
Meggy híján cseresznyéből készítettem, és ugyan nagyon finom volt, de kell hozzá az a pikáns savanykásság, amit a meggy ad, úgyhogy nem érdemes mással készíteni.


Nehézség: könnyű
Idő: kb. 40 perc
Adag: nagy
Mosogatnivaló: kevés

No comments:

Post a Comment