- 60-80 dkg csirkemell
- 3 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 2 tojás
- petrezselyem
- 10+5 dkg reszelt sajt
- 8-10 szelet bacon
- só
Elkészítés:
A csirkemellet kis kockákra vágom, sózom, és legalább 1-2 órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe teszem.
Egy tálban összekeverem a tejfölt, a tojásokat, a lisztet, némi apróra vágott petrezselymet, 10 dkg reszelt sajtot, és sózom, majd belekeverem a sóban állt csirkemellet.
Az őzgerincformát kivajazom, és zsemlemorzsával is ,,kibélelem", s ezután a baconréteggel pakolom ki úgy, hogy a formából amennyire lehet kilógjanak. A csirkemelles keveréket beleöntöm a formába, elegyengetem, majd ráhajtom a szalonna lelógó részeit.
170 fokos sütőben sütöm 40 percig. Kiveszem, kifordítom a formából az ételt, megszórom a tetejét a maradék reszelt sajttal, és újra visszateszem a sütőbe, míg a sajt szépen rá nem olvad a baconre.
Bármilyen körettel kiváló.
Így készült:
Tipp:
Felkockázott hagymát is bátran lehet keverni masszához.
Nehézség: könnyű
Idő: bő 1 óra + állási idő
Adag: 5-6
Mosogatnivaló: közepes
A receptet itt találtam: https://receptneked.hu/szarnyas/csirkemell-ozgerincben-2/
No comments:
Post a Comment