2017/11/03

Kapros-túrós pogácsa

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 1 dl tejföl
- 1 tojás sárgája
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 kk. sütőpor
- 15 dkg túró
- 1 csokor kapor
- 2 teáskanál só
- 1 tojás a tetejére

Elkészítés:
A lisztet összemorzsolom a margarinnal, hozzágyúrom a tejfölt, az egy tojás sárgáját, a szódabikarbónát, a sütőport, az apróra vágott kaprot, a túrót és ízesítésként a sót. Igény esetén mehet még bele liszt, hogy ne ragadjon.
A sütőt előmelegítem 200 fokra. Míg melegszik, lisztezett felületen kb. 8 mm vastagra nyújtom a tésztát, és pogácsákat szaggatok belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom őket.
Mielőtt betolnám a sütőbe, lekenem egy felvert tojással, és 25-30 perc alatt készre sütöm. 20 percnél már érdemes ránézni, mert sütő-függő, nekem azért bő 25 perc kellett. Rögtön fogyasztható, 2-3 napig simán eláll, de természetesen ahogy minden, ez is frissen a legjobb.

Tipp:
Juhtúróval is lehet készíteni, kap tőle egy külön ízt.


Nehézség: könnyű
Idő: kb. 1 óra mindenestül
Adag: nekem 60 darab lett
Mosogatnivaló: közepes

No comments:

Post a Comment