Hozzávalók:
- 2 nagyobb alma (valami piros fajta)
- 2 evőkanál citromlé
- 1 csapott kávéskanál fahéj
- 80 gramm cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- kb. 20 dkg darált keksz
Elkészítés:
Az almákat megmosom, meghámozom, és
nagylyukú reszelőn lereszelem. Ha időt akarok spórolni, nem vágom fel, és vágom
ki a magházat, hanem egyben odatolom a reszelőhöz, és addig reszelem mind a
négy oldalát, amíg el nem érem a csumáját. Az almareszeléket lábasba teszem,
megöntözöm a két evőkanál citromlével, fűszerezem a fahéjjal, és alacsony
lángon, sokszor kevergetve főzöm kb. 5 percig. Fontos a kevergetés, hogy le ne
égjen magára hagyva. Ha elfőtte a levét, és már inkább szósz jellegű, elzárom a
lángot, és belekeverem a cukrot. Érdemes nem belezuttyantani az egészet, hanem
finoman adagolni, és kóstolni, nehogy túl édes legyen (plane, ha édes kekszet
használunk!). Hagyom kihűlni, és elkezdem adagolni a darált kekszet. Addig
keverem, míg gyúrható masszát nem kapok. Én nem bánom, ha pont annyira lágy,
hogy golyót formázhassak belőle, mert olyan jó a puha kis labdácskába harapni!
Kell maradnia darált keksznek, ebbe hempergetem a nagyjából dió-méretű
labdacsokat. Szerencsére rögtön fogyasztható!
Tipp:
Darált kekszmorzsa helyett darált, picit
pirított mandulamorzsába is lehet forgatni.
Nehézség: könnyű
Idő: kb. fél óra
Adag: 12 darab
Mosogatnivaló: közepes
Az eredeti innen: http://www.mindmegette.hu/almaspite-golyo.recept/
No comments:
Post a Comment