2017/11/10

Almáspite-golyók

Hozzávalók:
- 2 nagyobb alma (valami piros fajta)
- 2 evőkanál citromlé
- 1 csapott kávéskanál fahéj
- 80 gramm cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- kb. 20 dkg darált keksz

Elkészítés:
Az almákat megmosom, meghámozom, és nagylyukú reszelőn lereszelem. Ha időt akarok spórolni, nem vágom fel, és vágom ki a magházat, hanem egyben odatolom a reszelőhöz, és addig reszelem mind a négy oldalát, amíg el nem érem a csumáját. Az almareszeléket lábasba teszem, megöntözöm a két evőkanál citromlével, fűszerezem a fahéjjal, és alacsony lángon, sokszor kevergetve főzöm kb. 5 percig. Fontos a kevergetés, hogy le ne égjen magára hagyva. Ha elfőtte a levét, és már inkább szósz jellegű, elzárom a lángot, és belekeverem a cukrot. Érdemes nem belezuttyantani az egészet, hanem finoman adagolni, és kóstolni, nehogy túl édes legyen (plane, ha édes kekszet használunk!). Hagyom kihűlni, és elkezdem adagolni a darált kekszet. Addig keverem, míg gyúrható masszát nem kapok. Én nem bánom, ha pont annyira lágy, hogy golyót formázhassak belőle, mert olyan jó a puha kis labdácskába harapni! Kell maradnia darált keksznek, ebbe hempergetem a nagyjából dió-méretű labdacsokat. Szerencsére rögtön fogyasztható!

Tipp:
Darált kekszmorzsa helyett darált, picit pirított mandulamorzsába is lehet forgatni.


Nehézség: könnyű
Idő: kb. fél óra
Adag: 12 darab
Mosogatnivaló: közepes



Az eredeti innen: http://www.mindmegette.hu/almaspite-golyo.recept/

No comments:

Post a Comment