Amilyen furcsán hangozhat elsőre, annyira
finom!
Hozzávalók:
- 35 dkg túró (ez lehet 20 dkg juhtúró és 15
dkg tehéntúró keverve)
- 30 dkg főtt cékla (öt közepes darab)
- 100 gramm tejföl
- 2 csapott kávéskanál só
- 2 csapott kávéskanál őrölt köményag
Elkészítés:
A céklákat forró vízben megfőzöm nagyjából 1-1,5 óra alatt, lehúzom a héjukat, és feldarabolom őket, hogy botmixerrel tudjam pépesíteni.
A túrót krémesítem a tejföllel, és ízesítem
a sóval és a köménymaggal. Érdemes a cékla belekerülése után kóstolgatni,
mielőtt belezuttyantjuk a fent megadott só és köménymag mennyiséget, mert ízlések és pofonok
ugyebár. A céklapépet a túrós keverékhez adom,
akár itt is rá lehet menni botmixerrel, hogy a túró is jó krémes legyen.
Rögtön fogyasztható.
Így készül:
Így készül:
Tipp:
Snidling, vagy épp vöröshagyma is tehető
bele, akárcsak a hagyományos kőrözött esetében.
Nehézség: könnyű
Idő: 10 perc (ha már meg van főzve a cékla, én eleve főtten vettem)
Adag: kb. 10 szelet kenyérre való
Mosogatnivaló: kevés
A receptet itt találtam: https://aledakonyhaja.blogspot.co.uk/2013/10/ceklas-korozott.html
No comments:
Post a Comment