2017/10/20

Citromos-bazsalikomos spagetti

Hozzávalók:
- 20 dkg spagetti
- 6 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál parmezán sajt (+ a tetejére)
- 2 evőkanál citromlé
- 12 bazsalikomlevél
- só
- bors

Elkészítés:
A tésztát lobogó sós vízbe teszem főni, és ízlés szerint főzöm. Olaszosan ideális az al dente, amihez úgy 8 percet kell főzni, de mindenki úgy egye, ahogy szereti. Miközben fő a tészta, elkészítem a szószt. Egy mélyebb tálban összekeverem az olívaolajat a reszelt parmezánnal és a citromlével, ízesítem sóval és borssal. Ha megfőtt a tészta, leöntöm róla a vizet, de a főzőlevéből érdemes picit félretenni, ha szaftosabban szeretjük. A tésztát belezuttyantom az olajos-citromos ,,szószba”, megszórom friss, apróra vágott bazsalikommal, és alaposan összeforgatom. Tálalásnál szórok még rá parmezánt, és rögtön fogyasztom.

Tipp:
Ez az étel tényleg csak és kifejezetten frissen jó, de mivel hamar megvan, nem érdemes másnapra is előre készíteni belőle.


Nehézség: könnyű
Idő: 15 perc
Adag: 2
Mosogatnivaló: közepes



Innen: http://www.nosalty.hu/recept/citromos-spagetti-0 - de tán érdemes leellenőrizni, ő honnan szedte.

No comments:

Post a Comment