Hozzávalók:
- 5 evőkanál kókuszreszelék
- 4 dl tej
- 1 dl főzőtejszín
- 2-3 evőkanál cukor
- 1 tasak vaníliáscukor
- 4-5 evőkanál búzadara
- 1 tábla csokoládé (ét-vagy tej)
- egy marék mandulaforgács
- egy csipet só
Elkészítés:
Egy lábasban vizet
felteszek melegedni. Egy másik lábasban a tejet és a tejszínt felteszem egy
lábasban melegedni. Míg melegszik, hozzáöntöm a kókuszreszeléket, a
vaníliáscukrot, és a cukrot, majd forrás közelében beleöntöm a búzadarát, és
addig keverem, míg be nem sűrűsödik, ez 2-3 perc. (4 evőkanál búzadarával kellemesen folyós lesz, öttel már picit keményebb). Ha megvan, fedővel letakarom,
és hagyom így, a párában hűlni.
A másik lábasban eddigre
remélhetőleg felforrt a víz, úgyhogy ráteszek egy másik lábast, bele a kockákra
tört csokit, és a gőz felett kevergetve megolvasztom. Míg ez történik,
egy serpenyőben, zsiradék nélkül felteszem pirulni a mandulaforgácsokat, amin
néha rázok egyet.
Fél szememet a
mandulaforgácson tartva a kókuszkrémet poharakba szedem, rácsurgatok a
csokiból, és a tetejére szórom a finoman megpirongatott mandulát.
Hidegen és melegen
egyaránt fogyasztható, langyosan a legjobb.
Tipp:
Ha a csokikrémet kicsit
folyósabbra akarom csinálni, teszek hozzá egy evőkanál vizet, így könnyebb
rácsorgatni a krémre.
Nehézség: könnyű
Idő: 10 perc
Adag: 2 nagy
Mosogatnivaló: sok
A recept innen van: http://www.nosalty.hu/recept/bounty-kehely
No comments:
Post a Comment