2017/01/25

Bounty kehely

Hozzávalók:
- 5 evőkanál kókuszreszelék
- 4 dl tej
- 1 dl főzőtejszín
- 2-3 evőkanál cukor
- 1 tasak vaníliáscukor
- 4-5 evőkanál búzadara
- 1 tábla csokoládé (ét-vagy tej)
- egy marék mandulaforgács
- egy csipet só

Elkészítés:
Egy lábasban vizet felteszek melegedni. Egy másik lábasban a tejet és a tejszínt felteszem egy lábasban melegedni. Míg melegszik, hozzáöntöm a kókuszreszeléket, a vaníliáscukrot, és a cukrot, majd forrás közelében beleöntöm a búzadarát, és addig keverem, míg be nem sűrűsödik, ez 2-3 perc. (4 evőkanál búzadarával kellemesen folyós lesz, öttel már picit keményebb). Ha megvan, fedővel letakarom, és hagyom így, a párában hűlni.
A másik lábasban eddigre remélhetőleg felforrt a víz, úgyhogy ráteszek egy másik lábast, bele a kockákra tört csokit, és a gőz felett kevergetve megolvasztom. Míg ez történik, egy serpenyőben, zsiradék nélkül felteszem pirulni a mandulaforgácsokat, amin néha rázok egyet.
Fél szememet a mandulaforgácson tartva a kókuszkrémet poharakba szedem, rácsurgatok a csokiból, és a tetejére szórom a finoman megpirongatott mandulát.
Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható, langyosan a legjobb.



Tipp:
Ha a csokikrémet kicsit folyósabbra akarom csinálni, teszek hozzá egy evőkanál vizet, így könnyebb rácsorgatni a krémre.


Nehézség: könnyű
Idő: 10 perc
Adag: 2 nagy
Mosogatnivaló: sok


A recept innen van: http://www.nosalty.hu/recept/bounty-kehely

No comments:

Post a Comment