Az alábbi verzió akár egy
könnyű főételnek is kifogástalan, hisz meleg, de ha sima salátát szeretnénk,
akkor a serpenyős részt úgy, ahogy van ki lehet hagyni, s a hozzávalókat csak
összekeverni.
Hozzávalók:
- 3 szár angol zeller
- 3 közepes érett, lédús
körte
- 100 gramm feta sajt
- 1 marék dió
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A diót kisebb darabokra
vágom, és üres serpenyőben ropogósra pirítom, alacsony lángon. Míg pirul,
megtisztítom a zellert, és nagyon vékonyra, úgy 2 mm-es ,,karikákra” vágom. Ha
kész a dió, porcelán tálba öntöm, hadd hűljön, kitörlöm egy konyhai törlőkendővel a
serpenyőt, majd felhevítek a serpenyőben egy evőkanál olívaolajat, ráöntöm a
zellert, és fedő alatt elkezdem párolni. Míg párolódik meghámozom a körtéket,
felkockázom őket, és további 3 percre hozzáteszem a zellerhez. Ezalatt kockákra
vágom a fetasajtot, majd összeállítom a salátámat: a zelleres körtét tálba
öntöm, hozzákeverem a diót, rászórom a sajtot, majd fogyasztom.
Tipp:
Egy kevés rokfort sajtot
is rá lehet morzsolni, az ízeket fokozandó, de ezzel tényleg vigyázni kell,
nehogy túlzásba vigyük.
Nehézség: könnyű
Idő: 20 perc
Adag: 1 elég nagy
Mosogatnivaló: kevés
No comments:
Post a Comment