2017/01/06

Zelleres körtesaláta feta sajttal

Az alábbi verzió akár egy könnyű főételnek is kifogástalan, hisz meleg, de ha sima salátát szeretnénk, akkor a serpenyős részt úgy, ahogy van ki lehet hagyni, s a hozzávalókat csak összekeverni.

Hozzávalók:
- 3 szár angol zeller
- 3 közepes érett, lédús körte
- 100 gramm feta sajt
- 1 marék dió
- 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A diót kisebb darabokra vágom, és üres serpenyőben ropogósra pirítom, alacsony lángon. Míg pirul, megtisztítom a zellert, és nagyon vékonyra, úgy 2 mm-es ,,karikákra” vágom. Ha kész a dió, porcelán tálba öntöm, hadd hűljön, kitörlöm egy konyhai törlőkendővel a serpenyőt, majd felhevítek a serpenyőben egy evőkanál olívaolajat, ráöntöm a zellert, és fedő alatt elkezdem párolni. Míg párolódik meghámozom a körtéket, felkockázom őket, és további 3 percre hozzáteszem a zellerhez. Ezalatt kockákra vágom a fetasajtot, majd összeállítom a salátámat: a zelleres körtét tálba öntöm, hozzákeverem a diót, rászórom a sajtot, majd fogyasztom.

Tipp:
Egy kevés rokfort sajtot is rá lehet morzsolni, az ízeket fokozandó, de ezzel tényleg vigyázni kell, nehogy túlzásba vigyük.


Nehézség: könnyű
Idő: 20 perc
Adag: 1 elég nagy
Mosogatnivaló: kevés

No comments:

Post a Comment