Az én kis egérkéimet Vavyan Fable Ezüstegér című regénye ihlette, mely számomra a ,,letehetetlen" kategória.
Hozzávalók:
-3 darab főtt tojás
-2-3 darab fekete
olívabogyó
-3-4 kisebb fajta retek
-2 szál snidling
Elkészítés:
A főtt tojásokat hosszában
félbevágom, és egyet a kínáló tálra helyezek. Azért érdemes ezzel kezdeni, mert
a sárgája hajlamos kiesni, nem nagyon bírja a gyűrődést. A tojás csúcsosabb
végén egy szívószál segítségével csinálok két lyukat a szemeknek. Ehhez
benyomom a szívószál végét a tojás fehérjébe, óvatosan körbeforgatom, és
kipiszkálom a kivágott részt. Az olívabogyókat félbevágom, és a szívószállal
ebből is vágok kis fekete köröket.
A kapott olívahengerkéket
,,beültetem” a tojás fehérjén képzett lyukakba. Készen is vannak a szemek.
A retkeket megmosom,
lecsippentem a végüket, és vékony szeleteket vágok belőlük. Nem kell, hogy
elhajoljon, de túl vastag se legyen. Legjobban a retkek végét lehet fülnek
felhasználni, mert ha túl nagy a levágott retek, az idétlenül néz ki. Pici
metszést ejtek a tojáson ott ahol a fülek ,,nőnek” és besegítem a
retekszeleteket a résbe.
A snidlinget felvágom
nagyjából 3-4 centis darabokra, picit beleszúrok az egérkék fenekébe, és
beledugom a snidlinget, mert egy egérhez mindenképp dukál a farkinca!
Akik olyan elborultak,
mint én, sajtot is készíthetnek, s a szívószállal a sajtból, és sajtba is
vághatnak kis köröket, hogy olyan legyen, mint a mesékben.
S végül az említett könyv, mely ihlette az egérkéket (akik nincsenek ezüstből):
Nehézség: közepes (kicsit
pepecs)
Idő: 30 perc
(tojásfőzéssel együtt)
Adag: 2
Mosogatnivaló: kevés
Ez nagyon jó! Megcsinálom majd vmikor. Biztos nevetni fognak a gyerekek.:)
ReplyDeleteAz biztos, még én is nagyobb élvezettel ettem így a tojást! :)
Delete