A makói étterembe egy
kirándulás alkalmával tértünk be. Mint kiderült, hotelként is funkcionál a hely,
de az éhes vándorokat is szívesen kiszolgálják. A helyiség rendkívül elegáns,
már-már zavarba kerül az egyszeri kiránduló a hely pompáját tekintve. Hogy az
ételek milyenek? Lássuk!
A menüsor meglehetősen kurta
egy étteremhez képest, lehet választani kétfajta ,,étvágykeltő”, 16 főétel,
illetve 3-3 desszert és leves közül. Külön szekciót kap továbbá a Makón oly ismert
hagyma: a ,,hagymát hagymával” nevű menüsorban különböző hagymás és halas ételek
kapnak lehetőséget fogyasztásra.
Míg megkapjuk az ételt ajándék
előételként kapunk kis adag brokkoli krémlevest zellerchipssel.
Levesünk a ,,fokhagyma
krémleves bazsalikom olajjal házi cipóban” nevet viselte, de időben szólt a
rendkívül kedves pincér hölgy, hogy nincs cipójuk, úgyhogy ha nem probléma tányérban
hozza. Habár négy főből csak kettő fogyasztott levest, kaptunk négy kanalat
arra az esetre, ha a másik két fő is ráfanyalodna. A leves elég nagy adag volt,
úgyhogy a mennyiséggel nem volt baj, de hiányoltam azt a bizonyos bazsalikom
olajat, de ennek ellenére tökéletes fokhagyma krémlevest kaptunk. Egy kis pirított kenyér vagy
valami levesbetét nem lett volna rossz hozzá, de isteni finom volt.
Egyik főételünk neve
,,parmezános cézársaláta csirkecsíkkal, tonhallal, garnélával” volt, s naivan
azt gondoltam, hogy ebben a csirke, a tonhal és a garnéla is szerepet kap,
de választani lehetett. Javaslom ilyen esetben a „ / ” jelet használni, de nem
okozott csalódást a dolog természetesen. A garnélát választottam. Sajnos a
leves olyan magasra tette a mércét, hogy ez a saláta nem jött át annyira, bár
úgy tűnik, magával a cézársalátával lehet a bajom, mert a pirított kenyér
zavaró tényező volt számomra. Viszont az alapanyagok frissek voltak, és ez a
legfontosabb (bár a garnélák nagyon minik voltak, nem bántam volna, ha lehet
érezni a salátán a jelenlétüket).
Másik főételünk a ,,marha
hamburger hagymalekvárral, sült újburgonyával” volt. Az alap hamburger íznek
érdekes bukét adott az édeskés hagymalekvár, és meglepően jól harmonizált a marhahússal.
Nem volt telenyomva majonézzel és ketchuppel, az ízek a maguk
természetességében alkották a hamburgert mindenféle adalékszósz nélkül.
A harmadik főétel a „cigánypecsenye
„kakastaréjjal” forgatott burgonyával” volt. A „kakastaréjt” dekódolni kellet,
mert bár az idézőjelből látszódott, hogy nem szó szerint értendő, mégsem tudta
az ember, hogy mire számítson, ám ahogy megpillantja az ember az ételt kiderül
a ,,turpisság”. A gusztusos tálalás ellenére az étel nem talált jó fogadtatásra
fogyasztójában, mert nem ilyen ízekre számított, s a hagyományos tálalással
ellentétben meglehetősen sok szaft társult a pecsenyéhez, úgyhogy meglehetősen
új elkészítési módnak tűnt ez.
Negyedik, s egyben utolsó
főételünk a „Marosi süllő, fokhagymás vajjal, fűszeres burgonyacikkekkel” volt.
A tálalás pazarnak mondható, mindenképpen jól néz ki, ám a fokhagymás ízesítés
nem érződik rajta úgy ahogy számított volna rá az ember. A hal íze jó volt, mert
mitől lett volna rossz, de valami plusz kellett volna még.
Összességében nem volt rossz
élmény, mert minden igényes volt, a helytől elkezdve a tálalásig, csak talán az ételek lehetnének ízesebbek. Ettől függetlenül átutazóban mindenképp ajánlott,
hiszen a kiszolgálás kedves, gyors, és az árak sem átlagon felüliek.
No comments:
Post a Comment