A Koronakert volt
az első étterem, ahol már a belépés pillanatában tudtam, hogy itt csak jót
lehet enni. A rendkívül udvarias személyzet és az igényes berendezés mind arról
árulkodott, hogy innen csak pozitív élményekkel távozhat az ember.
Az étlap eltért az
éttermekben megszokottaktól. Habár nem kifejezetten különleges ételeket tartalmazott,
szinte csak olyannal találkoztam, amit eddig még nem fogyasztottam.
Általában
hagymalevest szoktam rendelni éttermekben, de ennek hiányában húslevest ettem
májgombóccal és zöldségekkel. A májgombóc kifejezetten jó volt, a levest magát
picit sósnak éreztem, de ez nem von le a minőségéből.
A gyermekmenüből
választott erőleves betűtésztával szintén nagy sikert aratott.
A zöldborsós zúzaragu leves is igen ínycsiklandónak
bizonyult.
A jéghideg joghurtos lime-os citromleves eper korongokkal
ideális volt a nyári melegben, épp megfelelően találkozott egymással a savanykás
és az édes íz. Az eperkorong íze nem volt rossz, ugyanakkor meghatározhatatlan állaggal
rendelkezett.
A főétel maga
az ájulat volt. Parajjal és mozzarellával sült lazac steaket ettem cukkinis
rizzsel. A sült lazac rózsaszínben pompázott a tányéromon a sajtréteg alatt.
Vegyes savanyúságot ettem hozzá, és ez bizonyult a legjobb döntésnek, mivel
volt benne almapaprika, csalamádé és kovászos uborka is. Nem egy bonyolult
fogás, de a lazac a sajttal együtt ragyogó volt.
Egy másik lazacos fogás is főételként funkcionált,
mégpedig a lazac falatok mandulás bundában mimóza salátával. A lazac falat a
mandulás bundában kifejezetten finom volt. A mimóza saláta ismeretlen volt
fogyasztója előtt; a tojásos sajtos dresszing alatt ecetes uborka bújt meg,
mely szintén igen ízletes volt.
A gyerekmenüből
rendelt rántott hús hasábburgonyával jó választásnak minősült. Habár a krumpli
sótlannak ítéltetett, ezt könnyedén lehetett orvosolni.
A bélszín steak
tejszínes vargányagombás farfallén tálalva kifejezetten ízletes volt, majdnem
tökéletesen sikerült a hús kért elkészítési módja, a közepesen átsült.
Magát az éttermet
a teljes harmónia jellemzi. A pincér rendkívül udvarias volt, az ételek
számomra különlegesek voltak, s habár megkérik az árát, korántsem a szokásos
éttermek utáni érzésekkel távoztam. Ez volt az az étterem ahol különbséget
tudtam tenni evés és étkezés között.
No comments:
Post a Comment