Hozzávalók:
- 150 gramm liszt
- 75 gramm vaj
- 1 kávéskanál só
- 1 ág rozmaring
- 8 darab aszalt paradicsom (olajból)
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitálom, ráhintem a sót, majd kisebb darabokban a vajat. A rozmaringágról leszedem a tüskéket, és minél apróbbra vágom őket. Az aszalt paradicsomokat is kisebb kockákra vágom, majd hozzáadom a többihez. Alaposan összedolgozom a hozzávalókat, majd folpackba teszem és hurka formát készítek belőle.
A tekercset beteszem a hűtőbe 1-2 órára. Egy tepsibe sütőpapírt teszek, majd 1-2 óra elteltével kiveszem a tésztát a hűtőből, leveszem a folpackot, és 5-6 mm-es szeleteket vágok a tésztából, amiket szépen elrendezgetek a sütőpapíron.
A sütőt előmelegítem 180 fokra, majd beteszem a szeletkéket és 10 percig sütöm.
Tipp:
A tésztába még nyers állapotában bele lehet gyúrni egy kis őrölt borsot, ha plusz ízre vágyik az ember.
Nehézség: könnyű
Idő: 25 perc
Adag: 22-24 keksz
Mosogatnivaló: kevés
A receptet itt találtam: http://divany.hu/alapkonyha/2014/08/16/vendegvaro_rozmaringos_sos_keksz/
No comments:
Post a Comment