2015/07/19

Gyors virslis ropogós

Nagy melegben, vagy idő hiányában ideális, hiszen nincs sok munka vele, mégis eteti magát.

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (nekem kb. 40x25 cm széles volt)
- 6 darab virsli
- reszelt sajt (trappista, vagy cheddar) 
- 1 tojás
- szezámmag

Elkészítés:
A leveles tésztát lisztezett munkalapra görgetem, és picit nyújtok rajta, épp csak annyit, hogy egyenletes és szabályos legyen.
A leveles tésztát 8-10 téglalapra vágom, majd beleteszem a félbevágott virsliket, minden téglalapba egy fél virslit, majd ízlés szerint szórok rá reszelt sajtot.


Ha mindegyik téglalap megvan, a virslire hajtom a tészta felső és alsó részét. 


Ha ez megvan, a két oldalsó felét is behajtom a virslinek, és amennyire lehet, összenyomkodom a tésztát, hogy ne nyíljon szét sütésnél. Egyszerűbb először mindegyik süteménynél behajtani a tetejét és az alját, majd mindnek az oldalát, így gyorsabb(nak tűnik).

Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, rárakosgatom a kész süteményeket. A sütőt előmelegítem 200 fokra, és a felvert tojással alaposan bekenem a "csomagokat". 



Ezután rászórok ízlés szerint szezámmagot, majd 20-25 percre beteszem a sütőbe. Akkor jó, ha szép aranyszínűre sül.

Tipp:
Lehet karakteresebb ízű sajtot is tenni bele, pl. a füstölt sajt remek ízt ad neki. Továbbá a reszelt sajtot össze lehet keverni sóval és őrölt borssal, és így szórni a virslire. 


Nehézség: könnyű
Idő: 15 perc + 25 perc sütés
Adag: 8-10 sütemény
Mosogatnivaló: kevés

No comments:

Post a Comment