Hozzávalók:
- 2 tojás
- reszelt parmezánsajt (ízlés szerint)
- só
Elkészítés:
A tojások sárgáját elválasztom a fehérjétől. A két fehérjét egy keverőtálba engedem, a sárgáját külön-külön egy-egy kistányérba.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem.
A sütőt ennél a pontnál előmelegítem 200 fokra.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, és a felvert tojásfehérjét két részre elosztva elrendezem úgy, hogy középen egy kis mélyedést csinálok, hogy a későbbiekben ide kerüljön a tojás sárgája.
Ha megvannak a mélyedések 3 percre a sütőbe teszem a "felhőimet".
Míg sül lereszelem a parmezán sajtot.
3 perc elteltével kiveszem a felhőimet, és óvatosan az előre kialakított mélyedésbe pottyantom a tojás sárgáját.
Megszórom a parmezán sajttal és visszateszem a sütőbe 3 percre.
Ha elkészült, sütőlapáttal minden oldalról meglazítom, majd tányérba szedem.
Tipp:
Ízesíthető borssal, snidlinggel, ízlés szerint bármivel.
Nehézség: könnyű
Idő: 15 perc
Adag: 1
Mosogatnivaló: közepes
Az eredeti receptet itt találtam, de alakítottam rajta: http://reggeliotletek.blog.hu/2015/03/19/felhotojas
No comments:
Post a Comment