2015/03/27

Bolognai spagetti

Hozzávalók:
- 40 dkg darált sertéshús
- 5-10 dkg bacon szalonna
- ketchup - alapvetően ízlés szerint, de 7 evőkanálnál kezdődik, innentől tényleg ízlés szerint
- 1 evőkanál olaj
- só
- víz
- spagetti tészta

Elkészítés:
A kevés olajon elkezdem üvegesre pirítani a kis kockákra vágott bacon szalonnát. Ha üvegesre pirult rádobom a darált húst, sózom, és addig kevergetem míg be nem barnul a hús. Annyi vízzel öntöm fel, hogy félig ellepje a húst, és fedő alatt alacsony lángon puhára főzöm. Ez legfeljebb másfél-két óra. Mire megfő a lé nagy része elpárolog.
Ha puhára főtt a hús elkezdem adagolni a ketchupot. 7 evőkanállal vakon lehet indítani, innentől érdemes kóstolgatni, 10-12 evőkanál is belefér néha. Ha jónak ítélem alaposan elkeverem, és botmixerrel összeturmixolom, hogy jó krémes legyen.
Főtt spagetti tésztával és reszelt sajttal tálalom.

Tipp:
Ez egy leegyszerűsített változat, kiegészíthető gombával (ebben az esetben nem érdemes turmixolni) és különböző fűszerekkel pl. bazsalikommal.


Nehézség: könnyű
Idő: 1,5-2 óra (a tényleges vele töltött idő legfeljebb 15 perc)
Adag: 5
Mosogatnivaló: kevés

No comments:

Post a Comment