2015/01/14

Ráksaláta

Hozzávalók:
- 200 gramm kis garnélarák
- egy fél jégsaláta (kb. 150-200 gramm)
- 4 evőkanál ketchup
- 6-7 evőkanál majonéz
- negyed citrom leve
- só
- bors

Elkészítés:
A rákocskákat vízben felteszem és forrás után főzöm 1-2 percig, majd leszűröm.
A jégsalátát megmosom és nagyjából egy centi vastag szeletekre vágom. A 4 evőkanál ketchupot elkeverem 6-7 evőkanál majonézzel. Akkor jó, ha világos rózsaszínes színű mártást kapok. Ízesítem sóval, borssal és egy negyed citrom levével.
Egy nagyobb tálba teszem az összevágott jégsalátát, ráöntöm a kikevert szószt és a tetejére szórom a rákocskákat. Összekeverve, illetve vendégség esetén keverés nélkül is tálalható. Rögtön fogyasztható.

Tipp:
Nagyobb rákokból készítve még jobb és igény esetén chilivel is kitűnően fűszerezhető. 


Nehézség: könnyű
Idő: 10 perc
Adag: 2-3 nagyobb adag
Mosogatnivaló: kevés

No comments:

Post a Comment