- 1 pizza alap (most boltit használtam, de a pontosság kedvéért itt van a pizzatészta és szósz receptje)
- 3-4 mozzarella sajt (mini pizza esetén elég egy)
- fekete olívabogyók (pókonként egy darab)
Elkészítés:
Ha saját pizzát készítek, akkor a feljebb található link útmutatója alapján elkészítem a pizzatésztát és rákenem a paradicsomszószt. Innentől ugyanaz, mintha bolti pizzaalapot használnánk, amin rajta van a paradicsomszósz és némi sajt.
A mozzarelláról leöntöm a levet, és vágok két, nagyjából egy centi széles szeletet a sajtból. Az egyiket ráteszem a pizzára, a másikat félbevágom, és a sajtszelet két oldalára teszem úgy, hogy nagyjából szellem alakú legyen.
A pókokhoz félbevágok egy olívabogyót. Az egyik felét ráteszem a pizzára, a másik felét nyolc vékony szeletre vágom hosszában. Ezeket szépen a lefektetett olívabogyó mellé teszem, mindkét oldalra négyet. Esetleg egy harmadik olívabogyó végét levágva kis fejecskét is csinálok a pókoknak.
Mind a szellemekből, mind a pókokból annyit csinálok amennyi jólesik, illetve amennyi ráfér a pizzára.
200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöm.
Ha kész, szemeket és szájat vágok az olívabogyókból és még melegében rárakom a szellemekre.
Tipp:
Zöld olívabogyóval is ki lehet egészíteni, s zöld rovarokat készíteni.
Nehézség: közepes
Idő: 40 perc (saját pizza esetén kb. 2 óra)
Adag: 4
Mosogatnivaló: kevés (saját pizza esetén közepes)
Nagyon jól néz ki!
ReplyDeleteKöszönöm, hogy tetszik!
Delete