- 2 evőkanál olaj
- 25 dkg sárgarépa (ez kb. 3 db közepes répa)
- 1,5 dl víz
- só (ízlés szerint)
- egy kevés bors
- 1 kávéskanál currypor (nem csípős)
- 1 kávéskanál mustár
Elkészítés:
A répákat meghámozom és félbe, majd a feleket is félbevágom és így negyed karikákat tudok vágni. (Lehet nagyobbra is hagyni őket, de minél kisebbre vágjuk, annál nagyobb eséllyel sikerül teljesen összeturmixolni.)
Az olajat felhevítem, rádobom a répákat, sózom, borsozom, megszórom a curryporral, összekeverem, hagyom picit sisteregni, majd felöntöm a 1,5 dl vízzel. Alacsony lángon fedő alatt puhára főzöm a répát. (Fedőt nem muszáj tenni rá, nem baj, ha párolog egy kicsit, csak oda ne égjen!)
A répa kb. 40-50 perc múlva megpuhul. Ekkor elzárom, és hagyom kihűlni. Hűlés során még párolog, úgyhogy érdemes kihűlve turmixolni, hogy elnyerje végleges állagát. Turmixolás után ízesítem a mustárral, illetve igény esetén sóval és borssal.
Tipp:
Az olajra lehet felvágott hagymát vagy fokhagymát dobni, így még ízesíteni rajta.
Videó:
Nehézség: könnyű
Idő: kb. másfél óra (ebből aktívan nem több, mint negyed óra)
Adag: kb. 2 szelet kenyérre való
Mosogatnivaló: kevés
No comments:
Post a Comment