2014/09/27

Bazsalikomos zöldborsókrémleves

Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 1 fej hagyma
- 2 evőkanál vaj
- 8 dl alaplé
- 1 dl tejszín
- 2-3 evőkanál apróra vágott friss bazsalikomlevél
- esetleg só és bors (az alaplé miatt eleve lesz benne sós íz, úgyhogy óvatosan!)

Elkészítés:
A hagymát kockákra vágom (a botmixer majd bedarálja a végén, úgyhogy nem kell nagyon apróra). A vajat felhevítem egy lábasban, és ha elolvadt, rádobom a kockákra vágott hagymát, hozzáöntöm a borsót, és pár percig párolom. Felöntöm az alaplével, és ízesítem a bazsalikommal. Fedő alatt közepes lángon puhulásig főzöm. Ha elkészült, összeturmixolom a levest, visszateszem a tűzre, és az 1 dl tejszínnel elkeverve összeforralom.
Ahogy a krémleveseknél megszokott, pirított kenyérkockát lehet hozzá adni betétnek, illetve turmixolás előtt megmentett és egyben hagyott borsószemeket.

Tipp:
Aki úgy szereti a vajra rádobhat fokhagymanyomón áttört fokhagymát is, a többi ugyanaz.


Nehézség: könnyű
Idő: 1 óra (mindenestül)
Adag: 3-4
Mosogatnivaló: kevés

A recept innen származik: http://www.gasztrotipp.hu/2010/06/bazsalikomos-borsokremleves/

No comments:

Post a Comment