2014/07/12
Meggylikőr
Hozzávalók:
- 1,5 kg meggy (vagy fél liter tiszta meggylé)
- 2 dl szesz (gyógyszertári, vagy vodka, pálinka)
- kb. 10 dkg cukor
Elkészítés:
A meggyet kimagozom, összeturmixolom, és apró szövésű szitába öntöm. A szita alá edényt teszek, s hagyom állni egy napig. Ezalatt a meggy kiereszti a levét. Nagyjából fél liter lesz belőle.
A léhez hozzáöntöm az alkoholt, és elkeverem benne a 10 dkg cukrot. A cukor mennyisége a meggy savanyúságától függ, de a 10 dkg a minimum, ami kell bele. Innentől lehet kóstolgatni, és az ízléshez igazítani.
Ha elérem az ideális ízt, üvegbe töltöm. Mivel az alkohol tartósítja, nem szükséges hűtőben tűrolni.
Tipp:
Az üveg, vagy pohár aljára érdemes pár szem meggyet dobni, s miután átitatódik a likőrrel, a kellemes bukéval együtt fogyasztani.
Nehézség: könnyű
Idő: 24 óra állás + magozás+ 5 perc
Adag: 7 dl
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment