Azért kapta ezt a nevet, mert ez volt az első kókusztejes étel, amit készítettem, és akkor még furának tűnt, hogy működni fog. De mint kiderült, egyáltalán nem fura, tényleg finom!
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 4 teáskanál curry
- 30-35 dkg csirkemell
- 25 dkg sárgabarack (konzerv is jó)
- 1 alma
- 400 ml kókusztej
- 3 marék zöldborsó
- 25 dkg mangó (konzerv is jó)
- 2 evőkanál paradicsompüré
- só
- rizs a tálaláshoz
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vágom, és egy nagyobb falú serpenyőben üvegesre párolom a 2 evőkanál olajon. Alacsonyabbra veszem a gázt, és a 4 teáskanál curryport kevergetem rajta nagyjából fél percig. Vigyázni kell, nehogy leégjen! Hozzáadom a kockákra vágott csirkemellet, és addig hevítem, míg ki nem fehéredik. Ezután hozzáadom a paradicsompürét, a kockákra vágott barackot és almát, a kókusztejet, és 150 ml vizet. Elkeverem, hozzáteszem a zöldborsót, sózom, lefedem, és addig főzöm, míg a hús meg nem puhul.
Ha a hús megfőtt, minden másnak is meg kellett főnie. Rizzsel tálalom.
Tipp:
Konzerv barack és/vagy mangó esetén a kettő levéből összeöntök annyit, hogy 150 ml legyen, és ezzel öntöm fel víz helyett. Sokkal ízletesebb lesz.
Nehézség: könnyű
Idő: 1 óra (melldarabolással együtt)
Adag: 4
Mosogatnivaló: kevés (ha gazdaságosan dolgozol!)
No comments:
Post a Comment