Hozzávalók:
- 1 nagyobb cukkini
- 1 evőkanál vaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- petrezselyemzöld
- só
- bors
- tökmag
- 5 dl víz
Elkészítés:
A cukkinit megtisztítom és apró kockákra vágom. A vajon kicsit párolom az apróra vágott hagymát és az átnyomott fokhagymát, a petrezselyemzöldet és a cukkinit, és kb. 1 deci vizet aláöntve párolom, sóval és borssal ízesítem. Ha megpuhult, hozzáöntöm a további 4 dl vizet, tovább tartom a tűzön és a tejföl-liszt keverékével behabarom majd botmixerrel krémesítem.
Egy serpenyőben egy kis olívaolajjal megpörkölök egy zacskó hámozott tökmagot, és levesbetétként tálalom a leveshez.
Tipp:
Ha egyébként nem ráncos a cukkini héja, nem kell meghámozni, így zöldebb lesz a leves.
Nehézség: könnyű
Idő: kb. 1 óra mindennel együtt
Adag: 2
Mosogatnivaló: közepes
A receptet a Küldd el a recepted! című magazin 2012 októberi számában találtam (III. évf. 10. szám).
No comments:
Post a Comment