- 30-35 dkg babapiskóta
- 4 tojás sárgája
- 12 dkg porcukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 50 dkg mascarpone sajt
- 2 dl erős feketekávé
- 0,5 dl rum (rumaroma is megteszi)
- 3 teáskanál holland kakaópor
Elkészítés:
Lefőzöm a kávét és hagyom hűlni. Ha kihűlt, vagy langyos, belemártogatom a babapiskótát. Nem kell áztatni, csak ippeghogy beletenni és megforgatni. Egyenként mártogatva rakok ki vele egy tálat.
Ezután szétválasztom négy tojás fehérjét a sárgájától, a sárgáját megtartom, hozzáteszem a 12 dkg porcukrot, majd a hűtőből már jó előre kivett mascarponét, a fahéjat és jól elkeverem. Eleinte nehéz, de ahogy keveredik úgy ,,adja meg magát". Ha elkeveredett, és kicsit folyós, ráöntöm a babapiskótára, és szépen elegyengetem rajta. A hűtőbe teszem egy éjszakára, hogy az állaga vághatóra szilárduljon. Tálaláskor egy kis szitába kakaóport teszek, és végighintem a mascarponés krémrétegen.
Így készül:
Tipp:
Ha kisebb a tál, két rétegben is lehet rakni babapiskótát, illetve krémet.
Nehézség: könnyű
Idő: fél óra + "érési idő"
Adag:6-8
Mosogatnivaló: kevés
A recept Lajos Mari - Hemző Károly - 99 Nyalánkság című kötetében található.
No comments:
Post a Comment