2012/08/01

Gasztroélmény: Olaszország - Gubbio

Spagetti bolognese




Hasonlított az itthoni ízvilághoz, de nem ártott neki az olaszos, meglehetősen paradicsomos szósz. Reszelt parmezán sajttal lehetett ízesíteni.


Spenótos pizza



A feltét ízét nem nagyon éreztem, nem volt se szaftos, se semmilyen, a spenótlevelek csak mutatóba voltak, ízüket nem éreztem, viszont a tészta kifejezetten finom, omlós, ropogós, jól átsült volt.




Orecchiette con pomodorino e ricotta Marzotica - Tészta paradicsommal és Marzotica ricottával






Ez az étel volt gubbiói tartózkodásunk mélypontja. Főtt tészta, rajta főtt koktélparadicsom héjával és némi reszelt sajttal. Semmi íze nem volt, se oregánóval, se bazsalikommal, se semmivel nem ízesítették. Ez tészta volt paradicsomlével, és némi paradicsom húsával. Személy szerint héj problémákkal küzdök, úgyhogy nagyon megszenvedtem, hogy rajta hagyták a héját is.


Grigliata mista de carne - Vegyes grillezett húsok (sültkrumplival)




A sertéskolbász, ehető volt, a marhahús (lásd középen) maradék jellegű volt és rágós. A pulyka viszont kifejezetten ízletes volt. A krumpli rozmaringgal volt ízesítve, ez jött be a legjobban az egészből.


Palacsinta erdei gyümölccsel






A palacsinta, és a gyümölcs finom volt, viszont a töltelék okozott némi meglepetést, amikor első harapásra sokkot kaptak a fogaim: fagylalt volt benne. Az íze túrós volt, s ugyan nem volt rossz, nagyobbra értékeltem volna, ha sima túró van rajta, mert a fagylalt miatt nem tudtam olyan gyorsan enni, ahogy az ízek megkövetelték volna.

Pennette ai quattro formaggi - "Pennécske" sajt szósszal 



Ugyan a sajtot nem éreztem, tőlem akár tejfölös is lehetett volna, kellemes íze volt.

Caciotta fusa con salsicce - Olvasztott caciotta sajt kolbásszal




Amikor kihozták még percekig sült a tálban az étel. Igazából nem volt rossz, de a sajt mennyiségét kicsit túlzásnak éreztem, és mivel nyúlós volt, így nem volt valami kényelmes a fogyasztása.


,,Névtelen" - csak úgy hozták:




Vaníliapuding ráégetett cukorral. Érdekes élmény volt, kifejezetten édes az íze, de részemről nem szeretem, ha így ropog a cukor a fogam alatt. 

Stracciatella




Húsleves alap, és van benne valami. Állagából ítélve tojásra gondoltam, és valóban, s benne parmezán sajt. Nem kis csészényi leves volt, hanem nagy tányér, ezt külön nagyra értékeltem. Tudatlanul bekaptam egy karalábé darabnak tűnő hozzávalót, melyről utóbb kiderült, hogy citromhéj.


Crèpes Ducale




Palacsinta narancs likőrrel, narancslével, tejszínhabbal és csokoládéval a tetején.
A likőrben nem éreztem alkoholt, nem is folyt annyira, amire a likőr és a narancslé utalt, inkább kellemesen folyós narancslekvárnak gondolnám. A tetején dióval szórták meg, s habár nem vagyok oda a dióért, ennek nagyon jót tett!


Pizza fuego



Gyors választásra kényszerültem, mert valahogy egyik pizza sem volt szimpatikus, mindegyik ugyanolyannak tűnt. Megláttam, hogy fuego, gondoltam, spanyolul tűz, akkor biztos kapok valami csípőset. Csípni nem csípett, viszont itt is előjött a héj-fóbiám, úgyhogy a feltétnek szánt paprikát és paradicsomot úgy, ahogy van likvidáltam a pizza tetejéről. A tészta viszont jó volt!

Szalámis pizza




A tészta itt is kellemes volt, viszont a szalámi meglehetősen csípős, ami kezdetnek imponál, de a pizza felénél járva már igencsak maró hatással bír. 

No comments:

Post a Comment