2012/03/07

Hagymaleves

Hozzávalók:
- 4-5 közepes fej vöröshagyma
- 1 liter húsleveslé (vagy kockaleves)
- 4 evőkanál olívaolaj
- egy csipet szerecsendió (elhanyagolható)
- 2 dl tejszín
- reszelt sajt
- pirított kenyér


Elkészítés:
A hagymákat meghámozom, és szeletekre vágom őket. Kicsit párolom az olívaolajon, és felöntöm a húsleveslével. Hozzáadom a szerecsendiót, majd miután megpuhult a hagyma, botmixerrel összeturmixolom a levest. Ezután visszateszem a tűzre, és a tejszínnel krémesítem. 
Apróra vágott pirított kenyérkockákkal és reszelt sajttal tálalom.


Tipp:
Füstölt sajttal is lehet próbálni, illetve 1 dl fehérborral is meg lehet részegíteni a levesünket.


Nehézség: könnyű
Idő: 1 óra (hűléssel együtt)
Adag: kb. 4 tányér
Mosogatnivaló: kevés

2 comments:

  1. Megcsináltam, nekem melegen ízlett nagyon és a szerecsendió elhagyhatatlan!
    Nagyon szuper, olcsó recept, ezek az alapanyagok, amik mindig vannak itthon! S nem utolsó szempont, hogy tökéletes leves ebben a gethás időszakban, ez pucolja a légutakat rendesen!!!
    S tényleg kevés a mosogatnivaló! :))))

    Köszönöm szépen!

    ReplyDelete
  2. Örülök, hogy ízlett!
    A lehűlést azért írom hozzá a krémlevesekhez, hogy megkíméljem a nép botmixereit. Egyébként utána úgyis újra kell forralni a tejszínnel, úgyhogy ,,bemelegszik" :)

    ReplyDelete