2012/03/23

Lazacos palacsinta

Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt lazac (szeletelve)
- 15 dkg natúr krémsajt
- 2 evőkanál torma
- 1 csokor snidling
- 10 dkg liszt
- 4 tojás
- 1 dl tej
- 5 evőkanál buborékos víz
- csipet só, bors
- vaj (szerintem elhagyható)


Elkészítés:
A lisztet simára keverem a négy tojással, ízlés szerint sózom, borsozom, hozzáadom a vizet és jól összedolgozom. Sütőpapírral kibélelek egy lapos tepsit, beleöntöm a tésztát, és 175 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütöm.
(A recept szerint a tepsit és a sütőpapírt 175 fokra előmelegített sütőbe teszem, kiveszem, és lekenem a papírt vajjal, de mivel ezt kapásból elfelejtettem, mondhatom, hogy nem ragadt oda a papírhoz a tészta.) Miközben sül a tészta, a 15 dkg krémsajtot és a 2 evőkanál tormát alaposan összekeverem, és a snidlinget apróra vágom. Ha kész a tészta, hagyom picit hűlni, majd rákenem a sajtkrémes-tormás krémet a palacsintatésztára, és megszórom snidlinggel. Ezután következnek a lazacszeletek, melyeket szépen rárakok a snidling rétegre. Ezután óvatosan összetekerem a palacsintát és azonnal tálalom. 


Tipp:
A kép ne legyen megtévesztő! A tésztának ugyanolyan vastagnak kell lenni mindenhol, csak lejt a konyhám.


Nehézség: könnyű
Idő: fél óra
Adag: 8-10
Mosogatnivaló: kevés


A recept a Küldd el a recepted! című receptfüzet II. évfolyamának 10-ik számában jelent meg 2011 októberében.

No comments:

Post a Comment