2012/02/29

Gombás melegszendvicskrém

Hozzávalók:
- 25 dkg gomba
- 1 tojás
- petrezselyem
- tejföl
- reszelt sajt
- olaj
- só


Elkészítés:
A meghámozott, szeletelt gombát kevés olajon megdinsztelem, és sózom. Ha megpuhult, ráütök egy tojást, és hozzákeverem, mintha rántottát csinálnék. Ezután hozzáadok néhány apróra vágott petrezselyem levelet, összekeverem, és kicsit hagyom hűlni. Pépesre turmixolom a gombát, és jól elkeverem 1-2 teáskanál tejföllel, hogy kenhető állagot kapjak. Kenyérre kenem, a tetejét megszórom reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben a sajt pirulásáig sütöm. 


Tipp:
Az összeturmixolás nem kötelező eleme a receptnek, de kenhetőbbé teszi a masszát.


Nehézség: könnyű
Idő: 30 perc (hámozással és vágással együtt)
Adag: két szelet kenyérre való
Mosogatnivaló: kevés

2 comments: