Hozzávalók:
- 4-5 közepes fej vöröshagyma
- 1 liter húsleveslé (vagy kockaleves)
- 4 evőkanál olívaolaj
- egy csipet szerecsendió (elhanyagolható)
- 2 dl tejszín
- reszelt sajt
- pirított kenyér
Elkészítés:
A hagymákat meghámozom, és szeletekre vágom őket. Kicsit párolom az olívaolajon, és felöntöm a húsleveslével. Hozzáadom a szerecsendiót, majd miután megpuhult a hagyma, botmixerrel összeturmixolom a levest. Ezután visszateszem a tűzre, és a tejszínnel krémesítem.
Apróra vágott pirított kenyérkockákkal és reszelt sajttal tálalom.
Tipp:
Füstölt sajttal is lehet próbálni, illetve 1 dl fehérborral is meg lehet részegíteni a levesünket.
Nehézség: könnyű
Idő: 1 óra (hűléssel együtt)
Adag: kb. 4 tányér
Mosogatnivaló: kevés
Megcsináltam, nekem melegen ízlett nagyon és a szerecsendió elhagyhatatlan!
ReplyDeleteNagyon szuper, olcsó recept, ezek az alapanyagok, amik mindig vannak itthon! S nem utolsó szempont, hogy tökéletes leves ebben a gethás időszakban, ez pucolja a légutakat rendesen!!!
S tényleg kevés a mosogatnivaló! :))))
Köszönöm szépen!
Örülök, hogy ízlett!
ReplyDeleteA lehűlést azért írom hozzá a krémlevesekhez, hogy megkíméljem a nép botmixereit. Egyébként utána úgyis újra kell forralni a tejszínnel, úgyhogy ,,bemelegszik" :)