2020/02/10

Házi Piros Mogyorós

Könnyedén elkészíthető a klasszikus csoki otthoni verziója, és tán nem túlzok, ha azt mondom, hogy még finomabb is!

Hozzávalók:
- 60 gramm mogyoró (pucolt állapotban, ez kb 60 darab héjas mogyorónak felel meg)
- 1 tábla csoki (kb. 100-110 gramm)

Fontos, hogy a csoki jó minőségű legyen, mert a rossz minőségű csoki nem olvad megfelelően, inkább kenőcsös lesz, mint folyékony. A Milka és a Lindt például kifejezetten szépen olvasztható.

Elkészítés:
A mogyorókat feltöröm, és a magokat 180 fokos sütőbe teszem nagyjából 5-7 percre.
Amilyen melegen csak lehet, elkezdem morzsolgatni őket, így levedlik a vékony barna héjukat. Van, amelyik nem adja magát könnyen, de nem baj, ha marad rajta.
Egy nagyobb lábasban felteszek vizet forrni, és ráteszek egy kisebb lábast is. Ha a víz forr és a kisebb lábas átmelegszik, beledobom a kockákra tört csokit, és megolvasztom.
Míg olvad, a mogyorót picit felvágom (félbe-negyedbe) és egy szilikon táblás-csokiformába rendezem. Ha megolvadt a csoki, azon melegében ráöntöm a mogyoróra. Megfogom a szilikon szélét, picit a pulthoz ütögetem, hogy mindent elérjen a csoki, és legalább 2-3 órára hűtőbe teszem.

Így készült:



Tipp:
Nem csak táblás verzióban működik, bonbonként is elkészíthető.


Nehézség: könnyű
Idő: kb. 50 perc (mogyorótöréssel együtt) + állási idő
Adag: egy tábla csoki
Mosogatnivaló: kevés

No comments:

Post a Comment