2020/02/07

IR-barát sajtos csiga

Sokak életét keseríti meg az inzulinrezisztencia, de ez nem a világ vége, hiszen rengeteg étel elkészíthető így is, csupán változtatni kell rajtuk!

Hozzávalók:
- 150 gramm teljes kiőrlésű liszt
- 100 gramm fehérliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csapott teáskanál só
- 120 gramm vaj
- 1 tojássárgája
- 100 gramm tejföl
- egy evőkanál vaj - olvasztva
- 150 gramm reszelt füstölt sajt

Elkészítés:
A tésztához összeöntöm a kétfajta lisztet, a sütőport, a sót és a vajat, és alaposan összedolgozom. A vajat érdemes kivenni a hűtőből pár órával készítés előtt, hogy könnyebben el lehessen dolgozni. Ha morzsás lesz a tészta, hozzáteszem a tojássárgáját és a tejfölt, és nem ragadós tésztát gyúrok belőle. Folpackba csomagolom, és egy órára hűtőbe teszem.
Ha letelik az idő, a tésztát lisztezett felületen nagyjából fél centi vastagra nyújtom, és lekenem az olvasztott vajjal. Erre mehet a reszelt sajt, melyet szépen elegyengetek, és szorosan feltekerem a tésztát benne a sajttal. Fóliába csomagolom, és így ahogy van fél órára beteszem a fagyasztóba.
30 perc elteltével kiveszem, és nekiállok nagyjából fél centi vastag szeltekre vágni a tekercset. A kapott korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütöm 20-22 percet. Frissen a legfinomabb, de napokig jó.

Így készül:


Tipp:
Nem kötelező a füstölt sajt, de érdemes azt tenni bele, sőt, nekünk épp csípős füsölt sajt volt itthon! 


Nehézség: könnyű
Idő: Kb. 2 óra (ebből másfél óra semmittevés)
Adag: Kb. 16-18 korong
Mosogatnivaló: közepes

A recept alapja itt található: https://afonyamamora.blogspot.com/2014/10/ropogos-sajtos-csigak.html

No comments:

Post a Comment