Hozzávalók:
- 280 gramm lazac
- 75 dkg krumpli
- fél csokor kapor
- só
- 2-3 evőkanál liszt
- 2 tojás
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
A tormaszószhoz:
- 75 gramm tejföl
- 1 evőkanál tormakrém
- fél citrom leve
Elkészítés:
Elsőként megpucolom a krumplit, felkockázom és sós vízben puhára főzöm. Ha a krumpli kész leszűröm, összetöröm, és amíg hűl, nekiállok a halnak. Minimális mennyiségű olajat egy kisebb serpenyőben felhevítek, erre kerülnek rá a lazac-szeletek. Időnként forgatva 7-8 perc alatt készre sütöm őket, majd kisebb darabokra vágom. A kaprot felaprózom, és a lazac társaságában a krumplihoz öntöm, majd alaposan összekeverem.
A sütőt 180 fokra melegítem.
A masszából gombócokat formázok, bepanírozom őket, és forró olajon sütöm őket 2 percig, majd fordítás után újabb két percig.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom őket és 15 percig sütöm.
Míg készül, gyorsan összedobom a szószt: a tejfölt, a tormát és a citromot összekeverem és a sült ,,húspogácsával" együtt tálalom.
Így készült:
A ,,krumplis halhoz" lehet keverni összevágott snidlinget is.
Nehézség: könnyű
Idő: kb. másfél óra
Adag: 9 gombóc
Mosogatnivaló: sok
No comments:
Post a Comment