A sajt és a körte párosa nem újdonság, de egymásba töltve és balzsamecetes dresszinggel meglocsolva új dimenziókba repít.
Hozzávalók:
- 2 darab körte
- 45 gramm Trappista vagy Cheddar sajt
- 25 gramm kék sajt
- egy tojás sárgája
- szerecsendió
- bors
- só
- egy teáskanál méz
- egy-két teáskanál balzsamecet
Elkészítés:
A körtéket alaposan megmosom, majd hosszában félbevágom őket és egy teáskanál segítségével kiemelem a magházukat. Ha ez megvan, a körte húsát is kikaparom de úgy, hogy maradjon 3-4 mm a körtéből ami majd megtartja a tölteléket.
A kikanalazott gyümölcsöt összevágom, és hozzáadom a reszelt sajtokhoz. Hozzáteszem a tojás sárgáját, majd ízesítem a sóval, szerecsendióval és egy kevés borssal. Alaposan összekeverem.
Egy tűzálló tálat kibélelek sütőpapírral, beleteszem a körtéket és megtöltöm őket a körtés-sajttal, majd 180 fokos sütőbe teszem 15 percre.
Míg sül, egy tálba salátát teszek, a mézet elkeverem a balzsamecettel és még melegében meglocsolom vele a körtét és a salátát.
Így készül:
Tipp:
Az eredeti recept dresszing nélkül van, így enélkül is működik, de mindenképp érdemes kipróbálni.
Nehézség: könnyű
Idő: kb. 25 perc
Adag: 2
Mosogatnivaló: kevés
A recept Lajos Mari és Hemző Károly 99 Sajt-és Tojásétel című könyvében található.
No comments:
Post a Comment