Hozzávalók:
- lilakáposzta leve
- tojások
- ecet
- olaj
Elkészítés:
A káposztát - vagy annak egy-két levelét kevés vízben megfőzöm, és a főtt léből nagyjából egy merőkanálnyit e célra megmentek, a káposztát felhasználom húsok mellé, vagy ahogy szeretem.
A tojásokat egyenként szétválasztom, és a fehérjébe teszek egy-két teáskanállal a káposzta lila levéből. A tojás lúgos kémhatása kékké változtatja a káposzta lila színét.
Egy kisebb serpenyőben egy kevés olajat hevítek, beleöntöm a megfestett tojás fehérjét, majd óvatosan a sárgáját, és megsütöm, mint a megszokott tükörtojást.
A maradék lilakáposzta levébe egy-két teáskanál ecetet keverek, ami rózsaszínné színezi a tojásfehérjémet. Ugyanúgy megsütöm, mint a kéket, és tálalom.
Tipp:
Céklalével is meg lehet próbálni!
Így készül:
Nehézség: könnyű
Idő: 20 perc (plusz amíg fő a lilakáposzta)
Adag: egy merőkanálnyi káposzta leve 3-4 tojáshoz biztosan elég
Mosogatnivaló: közepes
A kiváló ötletet itt találtam.
No comments:
Post a Comment