Hozzávalók:
- 80 gramm spaghetti
- 1 evőkanál olaj (én a paradicsomon lévő olajat használtam)
- 1 gerezd fokhagyma
- 5-6 darab olajban eltett aszalt paradicsom
- kb. 2 marék friss spenótlevél
- 1 nagy evőkanál krémsajt (én ez esetben chilliset használtam)
- 1 kávéskanál mustár
- só
Elkészítés:
Nagyobb mennyiségű vizet sózok, és felteszem a tűzre melegedni. Amint forr, beledobom a spaghettit, elkeverem és megfőzöm. Míg fő, egy kisebb serpenyőben olajat hevítek és beleteszem a vékony szeletekre vágott fokhagyma-gerezdet. Amint elkezd illatozni, hozzáteszem a kockákra vágott aszalt paradicsomot, kicsit kevergetem, majd mehet hozzá a spenót is. A spenótleveleket érdemes több részletben hozzáadni, mert először nagyok, ám idővel összemennek. Ha összeesett a spenót, hevítem még kicsit, majd hozzáadom a sajtkrémet és a mustárt, és ízlés szerint sózom. Amint felolvad a krémsajt, elzárom a lángot, s eddigre a tésztának is meg kell főnie. Leszűröm a tésztát, összekeverem az aszalt paradicsomos-spenótos ,,főzettel" és rögtön tálalom.
Tipp:
Mint a legtöbb tésztaételhez, ehhez is kiválóan megy a jó minőségű olívaolaj - de nem áztatni vele, csak ízesíteni.
Nehézség: könnyű
Idő: 20 perc
Adag: 1
Mosogatnivaló: közepes
No comments:
Post a Comment