2019/02/25

Pulykarakottas márványsajttal

Hozzávalók:
- 80-90 dkg pulykamell (szeletelt)
- 10-12 dkg márványsajt (ha túl domináns a sajt, érdemesebb kevesebbet tenni, ezért a 10-12 dkg)
- 6 dkg margarin
- 2 dl száraz fehérbor
- só

Elkészítés:
A pulykamell szeleteket kiklopfolom és besózom. Egy nem túl mély tűzálló tálat kivajazok, és az alját kirakom egy sor pulykamellel. Ha betelt a sor, a tetejükre morzsolok egy keveset a sajtból, teszek rá vajat is, majd egy újabb sor pulyka, sajt és vaj, míg el nem fogy minden. Fontos, hogy a legtetejére sajt kerüljön!
Ha összeállt a étel, leöntöm a fehérborral, alufóliával betakarom és 180 fokos sütőben sütöm 35-40 percet. Ez idő elteltével leveszem az alufóliát, és addig sütöm a pulykamelleket, míg meg nem pirulnak. Ez már nem sok idő, úgyhogy ne felejtsük ott!
Krumplipürével, vagy rizzsel tálalom.

Így készül:



Tipp:
Istenien megy hozzá az almabefőtt


Nehézség: könnyű
Idő: bő 1 óra
Adag: 4-5
Mosogatnivaló: közepes

No comments:

Post a Comment