- 5 réteslap
- 2 evőkanál vaj
- 45 dkg alma (édesebb)
- egy kávéskanál fahéj
- 2 evőkanál cukor
- 40 gramm zsemlemorzsa
Elkészítés:
Az almákat megmosom, meghámozom, és nagyobb lyukú reszelőn lereszelem. Az almareszeléket ízesítem a cukorral és a fahéjjal, alaposan elkeverem, és félreteszem, hogy levet eresszen. Ez nagyjából 10-15 perc. Ez idő elteltével kinyomkodom belőle a levét (amit jóízűen elfogyasztok). Az almához keverem a zsemlemorzsát, majd nekiállok összerakni a süteményt.
Egy sütőpapírra egy réteslapot helyezek, amit hosszában félbevágok, így lesz két nagyjából 30 centi magas és 15 centi széles réteslapom. (A többi réteslapot addig ajánlott letakarni, hogy ne száradjon ki). A réteslapokat lekenem a megolvasztott vajjal, majd az egyik 15 centis oldalának a közepére teszek egy evőkanálnyi almareszeléket. Feltekerem, és mint egy szaloncukrot, a két oldalán picit összenyomkodom.
A ,,szaloncukraimat" sütőpapíros tepsibe rakosgatom, és lekenem a maradék olvasztott vajjal. A sütőt 190 fokra melegítem, és a süteményeket állni hagyom. 10 perc elteltével a tepsit a sütőbe tolom 30 percre. Érdemes ránézni, de 30 perc alatt kellemesen aranybarnák lesznek. Ha készen vannak, kiveszem őket, és hagyom hűlni, majd amikor langyosak, rácsra teszem őket, és teljesen kihűtöm (bár nem mondom, hogy ennél a pontnál nem lehet megkóstolni :) )
Lássuk a gyakorlatban:
Tipp:
Ha valaki szereti a csonthéjasokat, darált mogyorót vagy diót is tehet bele (ebben az esetben kicsit kevesebb zsemlemorzsa kell, de az alma kifacsart levével be lehet segíteni, hogy kenhetőbb legyen) és mazsolát is nyugodtan tegyen bele, aki szereti.
Nehézség: könnyű
Idő: kb. 1 óra
Adag: 10 darab sütemény
Mosogatnivaló: kevés
No comments:
Post a Comment