2017/04/13

Húsvéti tojáslinzer

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 1 tojás sárgája
- egy csipet só
- kb. 10 evőkanál baracklekvár (nem túl folyós, nem darabos)

Elkészítés:
A lisztet, a porcukrot és a sót összekeverem, hozzáadom a tojás sárgáját, és a kisebb darabokra vágott vajat és nekiállok gyúrni addig, amíg össze nem áll. Ez a pont akkor jön el, amikor már kivágnám az egész tésztát a fenébe, de a végén tényleg összeáll! Ha képes vagyok ragadás nélkül egy nagy gombócba gyúrni a tésztát, folpackba csomagolom, és egy órára a hűtőbe teszem.
Ha letelt az idő, 180 fokra melegítem a sütőt, és lisztezett felületen kb. 4-5 mm vastagra nyújtom a tésztát, majd tojás alakú kiszúrókkal kiszaggatom. (Nekem nem konkrétan kiszúró volt, hanem egy műanyag, szétnyitható tojás, de tökéletesen megfelelt a célnak). Minden második tojás alsó részébe egy kört szaggatok, nálam ez egy pezsgőtablettás dobozzal történt.
Ha megvannak, szépen egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom őket, és előmelegített sütőben 180 fokon sütöm 10 percet. 


Akkor jó, ha keményre van sülve, de nem barnul meg!
Kiveszem, hagyom hűlni, és ha langyosra hűltek, lekvárral összeragasztok egy lyukas és nem lyukas tojáslinzert.

Tipp:
Aznap még ropogós, úgyhogy egy zárható műanyag edénybe teszem őket, és másnapra isteni puha lesz.


Nehézség: könnyű
Idő: kb. másfél óra
Adag: kb. 15 darab
Mosogatnivaló: közepes


A recept innen van. 

No comments:

Post a Comment