2016 nyarán ellátogattunk
a tordasi Westernfaluba, majd a falu végeztével beültünk a közvetlenül mellette
lévő csárdába megebédelni. Vártam, hogy újra jöjjön a jó idő, és feltehessem ezt a
bejegyzést, mert igazán jó időben érdemes meglátogatni Westernfalut, mert úgy
az igazán Vadnyugatos!
A csárdát szemből nem
sikerült annyira megnézni, ugyanis az év tavaszán leégett, úgyhogy bizonyos
része feltételezhetően még felújítás alatt volt, de igen mutatós a vendégekkel telefestett kerthelyiség így oldalról is.
Nem voltunk meggyőződve
az asztalok tisztaságáról, de valószínűleg csak a koruk miatt tűnhettek koszosnak,
így rendeltünk, s étkeinket egész hamar kihozták. Ugyan a választék nem volt
túl nagy, mindenki megtalálta a magának való étket. Az egyik leves az
,,eperkrémleves tejszínhab felhővel” volt, de sajnos ebből legfeljebb a tejszínhab
stimmelt, a leves ugyanis soha nem látott epret. Mű, poros íze volt, mintha
olvasztott, rossz minőségű fagyi lett volna.
Másik levesünk a ,,fácán
húsleves tálban”. Mivel még sosem ettem fácánt, nem volt összehasonlítási
alapom, de nagyon kellemes íze volt a húsnak. A levesben éreztem némi kockás
utóízt, de most Istenem nem volt rossz.
Ugyan az étlapon nem volt
feltüntetve az erőleves tésztával, kérésre ezt is szervíroztak, és fogyasztója
meg volt vele elégedve.
Főételem grill sajt volt
grill zöldségekkel. Szerencsére járt hozzá tartármártás is, és káposztasalátát
is rendeltem, mert ha illik, ha nem, nekem az így csúszik. Ez is csúszott, bár
érezhetően még friss volt, sós, és ropogós, nem olyan hagyományos, de a levében állva sem volt
rossz. A tartár és a grillsajt is finom volt, de a grill zöldségekkel voltak
gondjaim. Cukkinit, paprikát (különböző színben) és padlizsánt fedeztem fel,
amivel nem lett volna gondom, de olyan fokhagymás íze volt az egésznek, hogy
zavaróvá tette a fogyasztását. Alapjáraton nincs bajom a fokhagymával, de
nyomokban különböző fűszereket véltem felfedezni a zöldségeken, így
feltételezem, hogy valami brutál fokhagymás fűszersóval volt nyakon öntve az
egész, és sajnos a fokhagymapor korántsem ugyanaz, mint a fokhagyma, és nagyon
túl lett tolva a fűszerezés, úgyhogy nem aratott nálam osztatlan sikert.
A fokhagymás, mustáros
tarjához is grill zöldségek voltak, de fogyasztójának nem volt gondja a
fűszerezéssel, úgyhogy előfordulhat, hogy velem van baj. A tarja is sikert
aratott, pontosabban fogyasztója evett már jobbat, de egynek jó volt ez is, semmi baj nem
volt vele.
A pult mögötti rész is western stílusban volt, úgyhogy a ,,díszlet" teljesen autentikusnak mondható.
Hogy a westernfaluról is ejtsek pár szót: felhúztak egy autentikus, egész falut, majdhogynem teljes mértékben fából, középen homokkal felszórva. Rendkívül hangulatos, főterén templommal, és különböző szórakozási lehetőséggel úgy, mint szabaduló szoba, lövészet, íjászat, aranyszitálás, sőt, be is lehet öltözni korhű jelmezekbe, és úgy járkálni a faluban. Egy fotós meg is örökíti a beöltözött családokat mindenféle pózokban (rács mögött, stb.) és fekete-fehérben megkaphatók a képek, nagyon buli. Csak a jellegzetes szalon-ajtót és a lovakat hiányoltuk, egyébként nagyon poén hely!
Hogy a westernfaluról is ejtsek pár szót: felhúztak egy autentikus, egész falut, majdhogynem teljes mértékben fából, középen homokkal felszórva. Rendkívül hangulatos, főterén templommal, és különböző szórakozási lehetőséggel úgy, mint szabaduló szoba, lövészet, íjászat, aranyszitálás, sőt, be is lehet öltözni korhű jelmezekbe, és úgy járkálni a faluban. Egy fotós meg is örökíti a beöltözött családokat mindenféle pózokban (rács mögött, stb.) és fekete-fehérben megkaphatók a képek, nagyon buli. Csak a jellegzetes szalon-ajtót és a lovakat hiányoltuk, egyébként nagyon poén hely!
No comments:
Post a Comment