2017/02/14

Amerikai banános palacsinta - szívesen

Ehhez jó eséllyel minden van otthon, úgyhogy az utolsó pillanatban is ideális meglepetés. 

Hozzávalók:
- 3 darab banán
- 1 tojás
- 80 gramm zab
- egy kevés olaj (vagy kókuszzsír, mostanában ezt használom szinte mindenre)

Elkészítés:
A banánokat meglepő mód, meghámozom, majd egy nagyobb tálba szeletelem. Krumplinyomóval összenyomkodom, hogy pürés legyen, és mehet hozzá a felütött tojás is. A zabot kávédarálóban ,,lisztté őrlöm" és hozzákeverem a banános tojáshoz. Pár kavarás a tálban, és szépen össze is dolgozódik a tészta.
Egy nagyobb serpenyőt felteszek a tűzre, vékonyan kikenem az olajjal, és ha elég forró, ráteszek egy szív-alakú sütikiszúrót, és beleegyengetek egy adag tésztát. 
Én egy vastag nagyot, egy vékony nagyot és egy kisebbet készítettem, ebből épült fel a végén, de mindenki úgy készítse, ahogy szimpatikus. Ezen kívül három szelet sima, ,,amőboid" formájú készült, úgyhogy két felnőttnek elég.
Szóval, a szív-alakot megtöltöm, hagyom sülni alacsony lángon, másfél-két perc elteltével pedig szívestül megfordítom a palacsintát. Egy éles késsel a szív peremén haladva körbevágom a tésztát, és a kés segítségével emelem ki a szív-formát (vigyázat, forró!) üres helyre teszem, és ebbe is rakok egy adag tésztát.


Sütöm a palacsintám másik oldalát is egy kicsit, még forgatgatom, és ha megsül mind a két oldala tálra szedem. 

Tipp:
Összeállításnál lehet bele tenni pudingot, vagy kis tejfölös mézet, a tetejére kis pirított mandulát, vagy amerikai-mód juharszirupot, tehát azt, ami szem-szájnak ingere.


Nehézség: könnyű
Idő: 30 perc
Adag: 2
Mosogatnivaló: közepes

1 comment:

  1. Ez jó ötlet! Játék van nálam.Várlak szeretettel. korsocska.blogspot.hu

    ReplyDelete