- 125 gramm kínai tészta
(vagy spagetti)
- 200 gramm brokkoli
- 1 répa
- 2 evőkanál pörkölt
földimogyoró
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 chilipaprika
Elkészítés:
A brokkoli rózsáit
hosszanti irányban szétvágom. A répát meghámozom, és szintén hosszanti irányban
julienne-re, azaz gyufaszál méretűre vágom. (Ez egyébként gyalulással is
elérhető). Ha megvannak a zöldségek, lábasba teszem, és kevés vízben, megsózva
puhára párolom őket. Míg készül, a tésztát megfőzöm a csomagoláson található
leírás szerint.
Míg a zöldségek és a
tészta puhulnak, elkészítem a dresszinget. A barnacukrot ledarálom, és
elkeverem a szójaszósszal. Ha megpuhul a tészta, leszűröm, majd összekeverem a
kész zöldségekkel, és összeforgatom a dresszinggel. Megszórom a
földimogyoróval, és a juliennere vágott chilipaprikával, majd összekeverés után
tálalom.
Tipp:
A dresszinghez lehet
keverni egy fél lime kifacsart levét, de én nem szoktam.
Nehézség: könnyű
Idő: 30 perc
Adag: 2
Mosogatnivaló: közepes
No comments:
Post a Comment