2016/08/13

Kínai brokkolis tészta földimogyoróval

Hozzávalók:
- 125 gramm kínai tészta (vagy spagetti)
- 200 gramm brokkoli
- 1 répa
- 2 evőkanál pörkölt földimogyoró
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 chilipaprika


Elkészítés:
A brokkoli rózsáit hosszanti irányban szétvágom. A répát meghámozom, és szintén hosszanti irányban julienne-re, azaz gyufaszál méretűre vágom. (Ez egyébként gyalulással is elérhető). Ha megvannak a zöldségek, lábasba teszem, és kevés vízben, megsózva puhára párolom őket. Míg készül, a tésztát megfőzöm a csomagoláson található leírás szerint.
Míg a zöldségek és a tészta puhulnak, elkészítem a dresszinget. A barnacukrot ledarálom, és elkeverem a szójaszósszal. Ha megpuhul a tészta, leszűröm, majd összekeverem a kész zöldségekkel, és összeforgatom a dresszinggel. Megszórom a földimogyoróval, és a juliennere vágott chilipaprikával, majd összekeverés után tálalom.

Tipp:
A dresszinghez lehet keverni egy fél lime kifacsart levét, de én nem szoktam.

Nehézség: könnyű
Idő: 30 perc
Adag: 2
Mosogatnivaló: közepes

No comments:

Post a Comment